G-Scan2 New September update and PTEN award

Νέα ενημέρωση λογισμικού G-Scan Σεπτεμβρίου, τώρα διαθέσιμη.

Μαζί με την ενημέρωση λογισμικού, ανακοινώνουμε με υπερηφάνεια ότι το G-Scan έχει απονεμηθεί με το “PTEN INNOVATION AWARD 2017” για την κατηγορία του εργαλείου διάγνωσης.

The new September G-Scan update, is now available.

Along with the software update, we proudly announce that G-Scan has been awarded with “PTEN INNOVATION AWARD 2017” for the diagnostic tool category.

G-Scan2 Remote Access Control Function

G-Scan2 Λειτουργία Χειρισμού εξ Εποστάσεως.

G-Scan2 Remote Access Control.

 

G-Scan2 Λειτουργία Χειρισμού εξ Αποστάσεως GRK PDF

G-Scan2  Remote Access Control ENG PDF

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα που απολαμβάνει ένας χρήστης G-Scan2 ή G-Scan Tab είναι η λειτουργία Χειρισμού εξ Αποστάσεως .

Χειρισμός εξ Αποστάσεως θα λέγαμε ότι είναι η δυνατότητα, που έχει η διαγνωστική συσκευή G-Scan2  ή G-Scan Tab να δίνει πρόσβαση σε απομακρυσμένο χρήστη, ή τεχνικό να χειρίζεται διαγνωστική διαδικασία ενόσω αυτή είναι συνδεδεμένη σε όχημα είτε για σκοπούς παρατήρησης, τεχνικής καθοδήγησης ή δημιουργία αρχείων καταγραφής για σκοπούς βελτίωσης του λογισμικού διάγνωσης.

Για να επιτευχθεί μια τέτοιου είδους συνεδρία απαιτείται το συνεργείο να διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο και ασύρματη σύνδεση Wi-Fi 

Επιπλέον θα χρειαστείτε:

  • VNC Viewer, ένα λογισμικό που θα κατεβάσετε δωρεάν από το διαδίκτυο και θα το εγκαταστήσετε σε έναν από τους υπολογιστές του συνεργείου σας.
  • Ένα πρόγραμμα Χειρισμού εξ Αποστάσεως όπως TeamViewer που επίσης θα το εγκαταστήσετε στον ίδιο υπολογιστή. 

Αναλυτικά δέστε παρακάτω την διαδικασία διαμόρφωσης του συστήματος.

Κατεβάστε στον υπολογιστή σας το VNC Viewer, και το Team Viewer  όπως φαίνεται στην πιό κάτω διαφάνεια.

 

 

Από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας επιλέξτε το εικονίδιο του VNC Viewer, κάντε διπλό δεξί κλικ και στην αρχική οθόνη ρυθμίστε το Encryption σε Prefer off  όπως φαίνεται στην διαφάνεια πιο κάτω .

 

 

Ανάψτε την διαγνωστική συσκευή σας G-Scan 2 και από την κεντρική οθόνη πατήστε το εικονίδιο διαμόρφωσης όπως φαίνεται στην πιο κάτω εικόνα σε κόκκινο κύκλο.

 

 

Στην αριστερή πλευρά της σελίδας διαμόρφωσης του διαγνωστικού υπάρχουν ρυθμίσεις όπως γλώσσα, ημερομηνία και ώρα, πληροφορίες χρήστη, ασύρματα δίκτυα κ.α. Επιλέξτε το εικονίδιο Network…..

 

 

 

Από την λίστα ασυρμάτων δικτύων επιλέξτε το δίκτυο μέσω του οποίου θα κάνετε σύνδεση, δώστε κωδικό αν το δίκτυο σας προστατεύεται από κωδικό πρόσβασης….

 

 

 

Και αφού δώσετε τον σωστό κωδικό πρόσβασης του δικτύου, η ένδειξη Connected θα εμφανίστεί.

 

 

 

Επιστρέψτε στην αρχική οθόνη του G-Scan2 και αν η σύνδεση στο δίκτυο έχει γίνει με επιτυχία τότε στην πάνω αριστερή  άκρη της οθόνης η ένδειξη θα είναι πράσινη, δέστε την παρακάτω διαφάνεια. Η σύνδεση θα γίνεται αυτόματα κάθε φορά που ξεκινάτε το εργαλείο σας.

 

 

Στο επόμενο βήμα και ενώ βρίσκεστε στην αρχική οθόνη του G-Scan2 πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα F2 και F5 για δύο-τρία δευτερόλεπτα. Στην οθόνη θα παρουσιαστεί το εικονίδιο Set VNC όπως φαίνεται και στην επόμενη διαφάνεια.

 

 

Σημειώστε σε ένα κομμάτι χαρτί τον αριθμό IP και Port Number, ο οποίος θα διαφέρει από δίκτυο σε δίκτυο όλα σε μία γραμμή όπως π.χ. : 168.0.9::8800 προσοχή να χρησιμοποιήσετε τελεία μεταξύ των αριθμών και όχι κόμμα, επίσης μετά τον αριθμό IP θα κτυπήσετε δύο φορές άνω κάτω τελείες :: και μετά τον αριθμό 8800 και πατήστε πλήκτρο VNC ON.

Στην οθόνη του υπολογιστή σας κάντε διπλό αριστερό κλικ στο εικονίδιο του VNC Viewer και στο πεδίο VNC Server πληκτρολογήστε τον αριθμό IP και Port Number όπως φαίνεται πιο κάτω. Πατήστε πλήκτρο Connect.

 

Στην οθόνη του υπολογιστή σας εμφανίζεται η αρχική οθόνη του G-Scan2, από την στιγμή αυτή μπορείτε να χειριστείτε το μενού διάγνωσης από τον Η/Υ σας ενόσω το G-Scan2 είναι συνδεδεμένο στο όχημα και εντός εμβέλειας του ασύρματου δικτύου σας. Μπορείτε από αυτή την στιγμή επίσης να καλέσετε την τεχνική υπηρεσία υποστήριξης για ζωντανή σύνδεση και καθοδήγηση σε θέματα που αφορούν την διάγνωση του οχήματος.   

 

 

Συνοπτικά τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να πετύχετε την πιο πάνω διαδικασία είναι:

 

  1. Κατεβάστε στον Υ/Η σας το VNC Viewer και TeamViewer, αν χρειαστείτε βοήθεια τηλεφωνήστε στην Τεχνική μας Υποστήριξη.
  2. Συνδέστε το G-Scan2 στο ασύρματο δίκτυο (Wireless Network) του συνεργείου σας.
  3. Πατήστε στο G-Scan2 ταυτόχρονα πλήκτρα F2+F5 για δύο δευτερόλεπτα περίπου.
  4. Από το μενού Set VNC σημειώστε τον αριθμό IP και Port Number σε μία γραμμή πληκτρολογώντας στο μεταξύ τους δύο φορές άνω και κάτω τελεία ( :: ), πατήστε πλήκτρο VNC ON
  5. Στον Η/Υ του συνεργείου σας κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο VNC Viewer και στην θέση VNC Server πληκτρολογήστε τον αριθμό IP και Port Number σε μια γραμμή διαχωρίζοντας τους με διπλή άνω κάτω τελεία.
  6. Πατήστε πλήκτρο CONNECT και αφού παρουσιαστεί στην οθόνη του υπολογιστή σας η αρχική οθόνη του GScan2 μπορείτε να το χειριστείτε εξ αποστάσεως ή ακόμη να δώσετε πρόσβαση σε τρίτο άτομο για περαιτέρω χειρισμό ή τεχνική γνωμάτευση.

 

Ελπίζουμε ότι η λειτουργία αυτή θα είναι εύχρηστη και αποδοτική κατά την διάρκεια διάγνωσης συστημάτων αυτοκινήτων.

Καλή επιτυχία!!

G-Scan Tab.

G-Scan Tab.

 

 

ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ.

Ασύρματη επικοινωνία μεταξύ εργαλείου και οχήματος. Τεχνολογία με χαμηλό κόστος αγοράς που στηρίζεται στην χρήση Η/Υ τύπου ταμπλέτας ή φορητού Η/Υ με λειτουργικό Windows  και τεχνολογία Bluetooth. Έχει την ίδια διαγνωστική κάλυψη με το θρυλικό G-Scan και G-Scan2. Με τεράστια διαγνωστική κάλυψη που διαρκώς ενισχύεται, το G-Scan Tab αποτελεί την καλύτερη λύση για το σύγχρονο συνεργείο.

SMALL BUT POWERFUL.

No more diagnostic cables between your scan tool and a vehicle. G-scan Tab is an affordable Tablet PC based diagnostic solution with Bluetooth technology. G-scan Tab shares the same database with legendary G-scan and G-scan2. With already massive, yet constantly growing coverage, you can enjoy G-scan’s brilliant software with choice of your own Windows based device.

 

ΕΥΚΟΛΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ.

Όταν η Ταμπλέτα ή ο Η/Υ  είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο, το λογισμικό του G-Scan Tab συνδέεται με το διακομιστή της GIT, ελέγχει για καινούργιες αναβαθμίσεις και βελτιώσεις, σας ενημερώνει αυτόματα και εσείς με το πάτημα ενός πλήκτρου ενημερώνεται τη διαγνωστική βάση δεδομένων  του εργαλείου σας.

SMART UPDATE.

When your tablet or PC is connected to the internet, G-scan Tab automatically connects to the GIT server through the internet, checks for available new updates and patches and automatically let you know. The only think you can do is to press a key and your diagnostic database will be up to date.

 

 

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.

Με την επιλογή Αυτόματης Αναζήτησης, το G-Scan Tab θα ελέγξει την παρουσία όλων των πιθανών συστημάτων και θα αναφέρει ποια περιέχουν κωδικούς βλάβης και ποια όχι. Αυτό θα απλουστεύσει την διαγνωστική διαδικασία  και θα την κάνει αποτελεσματικότερη και πιο αποδοτική.

SYSTEM AUTO SEARCH.

“System Search” option automatically checks all vehicle possible systems and will report which are contain fault codes or not. This will make diagnostic procedure more fast, accurate and profitable.

 

 

ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ.

Μια βασική διαγνωστική λειτουργία είναι και οι Ζωντανές Μετρήσεις. Το G-Scan Tab παρέχει όλες τις ζωντανές τιμές που δέχεται ο εγκέφαλος απο τους αισθητήρες αλλά και τις εντολές που αποστέλλει στους ενεργοποιητές του συστήματος. Μέσω αυτών ο τεχνίτης μπορεί να παρατηρήσει “ αόρατες” δυσλειτουργίες ή βλαβες του συστήματος.

LIVE DATA.

As one of the basic diagnostic functions, G-scan Tab provides live data enabling technicians to monitor the system control unit’s input and output values. Through these values technician can observepossible “invisible” malfunctions of the system.

 

 

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ.

Ή επιλογή Ενεργοποίησης Περιφερειακών αποτελεί ακόμη μια βασική διαγνωστική επιλογή του G-Scan Tab. Ο τεχνικός μπορεί να παρατηρήσει την λειτουργία περιφερειακών εξαρτημάτων με το πάτημα ενός πλήκτρου χωρίς να χρειαστεί να το αφαιρέσει ή αποσυναρμολογήσει από το σύστημα.  

 

ACTUATION TESTS.

Actuation test is another basic diagnostic function that G-scan Tab provides. The technician  can check the operation of any system component by activating or deactivating it  without having this been removed or disassembled from the system.

 

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ.

Επιπρόσθετα από τις προηγούμενες λειτουργίες  του G-Scan Tab, στο μενού “ Ειδικές Λειτουργίες” έχουμε την δυνατότητα να εκτελέσουμε κωδικοποιήσεις, αρχικοποιήσεις και εκμάθηση διάφορων εξαρτημάτων και περιφερειακών όπως κωδικοποίηση ψεκαστήρων καυσίμου, αναγεννήσεις φίλτρων αιθάλης (DP Filters), ρυθμιζομενα μπροστα φώτα, αισθητήρες πλευρικής επιτάχυνσης εκμάθηση νέων κλειδιών και πολλά άλλα.   

SPECIAL FUNCTIONS.

In addition to the basic functions of DTC read/erase, Live Data, Actuation Test and ECU info, G-scan Tab provides various coding, learning and Initializing functions like injector coding, DPF regeneration, initialization of front lights, initialization of lateral sensors, new key coding and many more.

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΒΛΑΒΗΣ.

Το G-Scan Tab με ένα μεγάλο πεδίο περιγραφής κωδικών βλάβης (250+ χαρακτήρων), δίνει αναλυτική περιγραφή και επεξήγηση του προβλήματος. Τέλος στις περιγραφές μέσω δυσνόητων  λέξεων και ακρωνύμιων.    

 

TROUBLE CODE DESCRIPTION.

DTC read and understanding is one of the primary aims of G-scan Tab. Through a code description field of 250+ characters, G-Scan Tab provide full description of trouble codes, no more acronyms or difficult to understand phrases due to limited space.

 

 

ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Οι αλφανουμερικές ενδείξεις των Ζωντανών Μετρήσεων, μπορούν εύκολα και απλά να μετατραπούν σε Γραφικές Παραστάσεις. Οι ελάχιστες και μέγιστες τιμές είναι αυτορυθμιζόμενες και θα βοηθήσουν τον τεχνίτη να κάνει γρήγορη και εύκολη συγκριτική παρατήρηση όλων των τιμών των περιφερειακών του συστήματος.   

AUTO SCALE DATA GRAPHING .

Alpha-numerical value of live data can be switched to fast and responsive graph mode by a simple click. It instantly self-adjusts max and min scale helping technicians to more accurately observe and compare the live parameters.

 

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ.

Αν τεχνίτης παρατηρήσει αδυναμίες ή λάθη στο λογισμικό, ή ακόμη εντοπίσει περιθώρια βελτίωσης του, μπορεί απλά να δημιουργήσει ένα Αρχείο Καταγραφής το οποίο θα περιέχει όλη την επικοινωνία του διαγνωστικού λογισμικού και του λογισμικού του συστήματος του οχήματος και να το αποστείλει αυτόματα στους τεχνικούς της GIT για περαιτέρω ανάλυση και βελτίωση.  Η ανταπόκριση θα είναι άμεση εντός 24 ωρών από τεχνικό ανάπτυξης προγραμμάτων της GIT.   

 

DATA LOG AND DIRECT DATA FEEDBACK.

In case of software error or failure, technicians can log bi-directional data transmission between G-scan Tab and the vehicle. Log data can be sent to the engineers directly from G-scan Tab, which is responded within 24 hours on working days.

 

Introduction to CAN bus.

L. Luca Enterprises Ltd.

Here is another introductory video and “how to” tutorial from EZDS, on the widely used communication protocol, CAN.

Βίντεο εκμάθησης από την EZDS  και «πώς να» , στο ευρέως εφαρμοσμένο πρωτόκολλο επικοινωνίας, CAN.

https://www.youtube.com/watch?v=Bdh5r5A_LMg?rel=0

Σεμινάριο G-SCAN

Σας προσκαλούμε σε τεχνικό σεμινάριο με θέμα “Διαγνωστικές τεχνικές με τη χρήση του G-SCAN2

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει τεχνικές στη διάγνωση κωδικών βλαβών, ειδικές λειτουργίες / προσαρμογές, τετρακάναλος παλμογράφος, δίκτυα CAN-BUS, διαφορά δυναμικού-βολτ, ωμική αντίσταση-ohms, ρεύμα-αμπέρ, καθώς και τεχνικές λειτουργίες σε Ευρωπαϊκές και Ασιατικές μάρκες αυτοκινήτων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 του Νοέμβρη 2016, στις εγκαταστάσεις μας: Πειραιώς 6, Μονάδα A2, Λατσιά, 2235, Λευκωσία.
Έναρξη 9:30 – 12:30 Ελεύθερης προσέλευσης Φορουμ
Τεχνικό Σεμινάριο 14:00 – 19:00

Εκπαιδευτές Robin Shin & Scott Choi. Γλώσσα Αγγλική με Ελληνική υποστήριξη.
Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων θα προσφερθούν καφέδες-κεραστικά.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Για κρατήσεις, καλέστε στο 22878523, σε ώρες γραφείου 08:00 – 17:30.